Rólunk Termékeink English Deutsch
Életmód | Alapanyagok | Kiadványok Tortarendelés | Viszonteladók | Elérhetőség

Áttérés a természetes táplálékokra

Elhagyandó Helyette fogyasztható
hús elhagyandó (átmenetileg helyettesítheti: szejtán (búzahús), szója)
tojás elhagyandó, "kötőanyagként" használható helyette: őrölt lenmag vízzel elkeverve; zabpehely-, sárgaborsó-, csicseriborsóliszt
tejtermék elhagyandó (átmenetileg helyettesítheti: gabonatejek; magvakból, szójából készült tej-jellegű készítmények)

(minden fajtája)
pirított, ledarált szezámmag; sörélesztőpehely (átmenetileg használható, ám ezek tartalmaznak sót: szezámsó, shoyu, tamari, szójaszósz, zellersó)
cukor (kristálycukor, nádcukor,barnacukor, gyümölcscukor)
mesterséges édesítőszerek
tápióka-, csicsóka-, juhar- és agavé-szirup, méz; aszalt gyümölcs; süteményekhez reszelt alma, sárgarépa vagy sütőtök
fehér liszt és abból készült ételek,
(fehér kenyér, tésztafélék stb.)
teljes kiőrlésű liszt, teljes kiőrlésű lisztből készült ételek
ecet citromlé
finomított (égetett) olaj közvetlen fogyasztáshoz hidegen sajtolt olaj, sütéshez-főzéshez azonban jobb a finomított olaj
izgató hatású fűszerek
(pl. bors, erős paprika)
finom fűszerek (bors helyett pl. borsikafű)
kakaó karobpor
fekete tea, zöld tea, kávé, alkohol; (szénsavas) üdítőitalok, cukros gyümölcslevek tiszta víz; frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek; gyógyteák
mesterséges táplálék-kiegészítők (vitamin- és nyomelem- készítmények stb.) friss, érett, nyers gyümölcs és zöldség rendszeres és változatos fogyasztás

 

Ajánlott kiadványaink:

Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. A vegán receptek különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.

Bővebben...

 


Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „vegán receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik.

Bővebben...

 


A füzetben található vegán receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat.

Bővebben...

 

További cikkek

További cikkek


Rólunk írták
csoportkep

Tacskó Muki a Napfényes Cukrászatban sündörgött és ha már ott járt, állati eredetű összetevők nélkül készült süteményeket kóstolt. Létezik egyáltalán ilyen és nem csak Tacskó Muki agyából pattant ki?

Bővebben...

Vegán fagylalt
cukraszat fagyi

Tisztán növényi alapanyagokból. Tej-, tojás-, fehércukor-, mesterséges színezék- és tartósítószer mentes, tönköly tölcsérben.

Bővebben...

Napfényes Étterem

etteremtacsko

Éttermünkben tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk ételeket.

Bővebben...

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapjon újdonságainkról!
Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat Napfnyes Cukrszat

Napfényes Cukrászat
Rólunk
Vegán életmód
Vegán édességek
Vegán szaloncukor
Térkép, elérhetőség
Facebook
Váradi Tibor
Honlaptérkép
Keresés
Cikkek
Áttérés a természetes táplálékokra
Tavaszi tisztítókúrák
Vitaminok és nyomelemek
jelentősebb növényi forrásai

A nyers növényi étrend előnyei
A természetes életmódnak megfelelő
táplálkozás 12 aranyszabálya

Kiadványok, receptek
Napfényes Receptek I.
Napfényes Receptek II.
Napfényes Receptek III.
Az egészséges életmód alapjai 1.
Az egészséges életmód alapjai 2.
Az egészséges életmód alapjai 3.
Sütemények - Hagyományosat egészségesen
Gabonaételek - a Nap ajándékai
További Napfényes honlapok
Napfényes Cukrászat
Napfényes Élet Alapítvány
Napfényes Gyógyközpont
Napfényes Tanfolyamok
Napfényes Fesztivál
Szófia Művészeti Egyesület
1036 Budapest, Kiskorona u. 8. • Nyitva tartás és rendelés átvétel: H-V 10.00-18.00 • Telefon: 06-1/787-1437; 06-20/315-3333 • napfenyescukraszat@gmail.com