Cikkek

A “Dobos” torta története

A “Dobos” torta története

A Dobos-torta a Monarchia idejéből származik, megunhatatlan kedvencünk. Mi kizárólag növényi alapanyagokból készítjük, de Dobos is megnyalná a tíz ujját, ha még élne! Keresd a Ferenciek terén! A tortát Dobos C. József 1884-ben alkotta meg, kóstolói között ott volt...

A “Minyon” története

A “Minyon” története

Tudtátok, hogy a minyon (a francia mignon, azaz "kis kedvenc" szóból) magyar süteményfajta, amelyet az 1870-es években Kugler Henrik honosított meg Budapesten? A neve még az 1920-as években is kugler volt, ezután terjedt el a franciás név.

Az “Eszterházy” torta története

Az “Eszterházy” torta története

Minden rendes magyar cukrászdában van Eszterházy torta. Ez a finomság is az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára. Nevét nem a készítőjéről – aki ugyanúgy lehetett bécsi vagy pesti cukrász is – hanem arról az Esterházy grófról kaphatta, aki nagyon szerette ezt a...

A “Sacher” torta története

A “Sacher” torta története

A mi Sacher tortánkban két réteg nagyon finom sárgabaracklekvárt találtok és csoki helyett karobot használunk. Így sokkal egészségesebb, de ugyanolyan finom, akár az eredeti... Franz Sacher 1832-ben Metternich herceg bécsi palotájában a konyhán dolgozott-ekkor 16 éves...

Az “Isler” története

Az “Isler” története

 A közhiedelem szerint először I. Ferenc József tiszteletére készítették az első Islert Bad Ischl fürdővárosban a Zauner Konditoreiben 1849-ben. De nem! Csak 100 évvel később: egy Richard Kurth nevű cukrász alkotta meg az 1950-es években. Szerencsére...    ...

A “Rétes” története

Rétes: A magyar rétes szó a "rétegesből" származik. Régen a rétest töltelék nélkül készítették. Sokrétegű, kemencében sült, porcukorral megszórt süteményt takart az elnevezés. A töltött változat a 17. században jelent meg. Mi is szeretjük!

A “Francia krémes” története

A “Francia krémes” története

Egy friss francia krémes? Csapjatok le rá! Ferenciek tere- Kis korona utca- Bajcsy-Zsilinszky út Várunk! Az igazi krémes lapja vékony és roppanós, krémje könnyű és elegáns. Receptjét már 1651-ben közölte A francia szakács című könyvében François Pierre de La Varenne,...

Megnyitott új cukrászdánk a Nyugati térnél!

Megnyitott új cukrászdánk a Nyugati térnél!

Sziasztok! Megnyitottuk Budapest belvárosában új cukrászdánkat és pékségünket! Gyertek látogassatok el hozzánk! Friss, kézműves, sós és édes péksüteményekkel várunk Bennetek reggel 7:30-tól! Gyertek hozzánk reggelizni! Minden nap friss, kézzel gyúrt, kovászos...