Cikkek

A “Zserbó” története

A “Zserbó” története

Ki ne ismerné a híres zserbó szeletet! Úgy készítjük, hogy omlós tésztalapok közé baracklekvárt és darált diót töltünk, a tetejét karobcsokoládé réteggel vonjuk be. Az eredetit a Gerbaud cukrászdában 2250 Ft-ért fogyaszthatod el, de nálunk csak 460 Ft, ami sokkal...

Köleses-málnás torta recept (diningguide.hu)

Köleses-málnás torta recept (diningguide.hu)

"Tacskó Muki nem sündöröghetett úgy az állati eredetű összetevők nélkül készült süteményeket „varázsoló” Napfényes Cukrászdában, hogy ne kért volna receptet, bizonyítva ezzel azt, hogy az egész nem puszta agyszülemény, hanem valóság. Tojáson és tejen túl is van élet."...

A “Lúdláb” torta története

A “Lúdláb” torta története

Tudod honnan kapta a lúdláb torta a nevét? Amíg eszegetsz egyet, elolvashatod a történetét: Kóstold meg, minden helyszínünkön felkészültünk a dömpingre! A Márton napi hagyományokhoz kapcsolódóan ilyenkor tudunk mi vegánok is "ludat" enni, hogy egész évben tele legyen...

A “Dobos” torta története

A “Dobos” torta története

A Dobos-torta a Monarchia idejéből származik, megunhatatlan kedvencünk. Mi kizárólag növényi alapanyagokból készítjük, de Dobos is megnyalná a tíz ujját, ha még élne! Keresd a Ferenciek terén! A tortát Dobos C. József 1884-ben alkotta meg, kóstolói között ott volt...

A “Minyon” története

A “Minyon” története

Tudtátok, hogy a minyon (a francia mignon, azaz "kis kedvenc" szóból) magyar süteményfajta, amelyet az 1870-es években Kugler Henrik honosított meg Budapesten? A neve még az 1920-as években is kugler volt, ezután terjedt el a franciás név.

Az “Eszterházy” torta története

Az “Eszterházy” torta története

Minden rendes magyar cukrászdában van Eszterházy torta. Ez a finomság is az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára. Nevét nem a készítőjéről – aki ugyanúgy lehetett bécsi vagy pesti cukrász is – hanem arról az Esterházy grófról kaphatta, aki nagyon szerette ezt a...

A “Sacher” torta története

A “Sacher” torta története

A mi Sacher tortánkban két réteg nagyon finom sárgabaracklekvárt találtok és csoki helyett karobot használunk. Így sokkal egészségesebb, de ugyanolyan finom, akár az eredeti... Franz Sacher 1832-ben Metternich herceg bécsi palotájában a konyhán dolgozott-ekkor 16 éves...

Az “Isler” története

Az “Isler” története

 A közhiedelem szerint először I. Ferenc József tiszteletére készítették az első Islert Bad Ischl fürdővárosban a Zauner Konditoreiben 1849-ben. De nem! Csak 100 évvel később: egy Richard Kurth nevű cukrász alkotta meg az 1950-es években. Szerencsére...    ...

A “Rétes” története

Rétes: A magyar rétes szó a "rétegesből" származik. Régen a rétest töltelék nélkül készítették. Sokrétegű, kemencében sült, porcukorral megszórt süteményt takart az elnevezés. A töltött változat a 17. században jelent meg. Mi is szeretjük!