Vegán életmód
Vegán alapanyagok
Tejtermék helyettesítők
A növényi tejek, tejszínek, sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, vagy növényi életmódra vált, az is élvezhesse a korábban megszokott és megszeretett ízeket. Az állati tejek helyett ma már vásárolhatunk zabtejet, rizstejet,...
Tönkölyliszt – az egészség gabonája
A XII. században Bingeni Szent Hildegárd apátnő természettudományi munkáiban írt a tönkölybúzáról. Hildegárd szerint ez a gabona gazdagabb és táplálóbb társainál. Segíti a test erősítését, és a vérképzést. Hildegárd még azt is hozzá tette, hogy a tönköly fogyasztása...
Tojás pótlók
A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető. A panírozás során például lisztből és vízből a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverünk, és ezt használjuk a felvert tojás helyett. A masszába keverhetünk őrölt lenmagot is....
Egészséges életmód
Tojás pótlók
A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető. A panírozás során például lisztből és vízből a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverünk, és ezt használjuk a felvert tojás helyett. A masszába keverhetünk őrölt lenmagot is....
Karobpor – az arany étek
A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre használták. Termését értékes, emberi és állati fogyasztásra alkalmas eledelnek tartották, és tartják napjainkban is. A termésben található szárított magok...
Milyen édességet ehetnek a candidiázisban szenvedők?
Ha a candidafertőzöttség nagyon magas fokú (a 12-es skálán 10-es, 11-es vagy 12-es), érdemes még a kifejezetten candidások számára készült édességeket, sőt a magas cukortartalmú gyümölcsöket is kerülni.
Kapcsolat
Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, itt megteheted!
