Sütemények története
  • február 7, 2019

A “Lúdláb” torta története

Napfényes Cukrászat

Megosztás

Tudod honnan kapta a lúdláb torta a nevét?

Amíg eszegetsz egyet, elolvashatod a történetét: Kóstold meg, minden helyszínünkön felkészültünk a dömpingre!

A Márton napi hagyományokhoz kapcsolódóan ilyenkor tudunk mi vegánok is “ludat” enni, hogy egész évben tele legyen a zsebünk. A vegánok, így eszik a ludat: lúdláb tortaként! A sütemény alakja a lúd lábnyomára emlékeztet, innen kapta a nevét.

Gerbaud Emil nevéhez kapcsolódik az eredete, aki párizsi krémmel/ ganache krémmel (tejszín és csokoládé 1:2 arányú trüffel-massza keveréke), -meggyel keverve- borította ezt a süteményt az 1880-as években. Természetesen mi csak növényi tejszínt és karobport használunk, hogy egészséges is legyen, ne csak finom!
Kóstoltad már?

Kapcsolodó bejegyzések

KAPCSOLAT

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, itt megteheted!
Kapcsolati űrlap

Hírlevél feliratkozás

Értesülhetsz a heti menüről, napi ajánlatainkról, akcióinkról, új termékeinkről.
© 2010-2024 Minden jog fenntartva.
© Napfényes Cukrászda - vegán, mentes cukrászda, egészséges sütik, vegán tortarendelés, vegán catering, gluténmentes tortarendelés.