Cikkek

Állás lehetőség

Állás lehetőség

Sziasztok! Azonnali munkakezdéssel heti 40 órás munkaidőre,Nyugati téri üzletünkbe életmódjában vegetáriánus pultos eladót,valamint 13.kerületi cukrászüzemünkbe életmódjában ugyancsak vegetáriánus cukrászt és péket keresünk! Érdeklődni:Bujdos Attilánál a +36 20 424...

Melyik teát próbálnátok ki?

Melyik teát próbálnátok ki?

Ebben a hűvös időben jó hangulatot hoz egy finom csésze tea. Mi tisztított vízből készítjük, nádcukorral és bio citromlével szervírozzuk. A Napfényes Cukrászat és Pékség kínálata a Nyugati térnél: Natúr teák: bodza, kamilla, borsmenta, gyömbér-citrus Gyümölcs teák:...

Viszlát 2018!

Viszlát 2018!

Köszönjük. hogy velünk voltatok az évben. Sok új dolog történt az életünkben, nélkületek ez nem jöhetett volna létre.   Tavasztól őszig találkozhattatok velünk a Vegan Gardenben és megkóstolhattátok a wimpijeinket, sütijeinket. Köszönjük, hogy ellátogattatok...

A “Zserbó” története

A “Zserbó” története

Ki ne ismerné a híres zserbó szeletet! Úgy készítjük, hogy omlós tésztalapok közé baracklekvárt és darált diót töltünk, a tetejét karobcsokoládé réteggel vonjuk be. Az eredetit a Gerbaud cukrászdában 2250 Ft-ért fogyaszthatod el, de nálunk csak 460 Ft, ami sokkal...

Köleses-málnás torta recept (diningguide.hu)

Köleses-málnás torta recept (diningguide.hu)

"Tacskó Muki nem sündöröghetett úgy az állati eredetű összetevők nélkül készült süteményeket „varázsoló” Napfényes Cukrászdában, hogy ne kért volna receptet, bizonyítva ezzel azt, hogy az egész nem puszta agyszülemény, hanem valóság. Tojáson és tejen túl is van élet."...

A “Lúdláb” torta története

A “Lúdláb” torta története

Tudod honnan kapta a lúdláb torta a nevét? Amíg eszegetsz egyet, elolvashatod a történetét: Kóstold meg, minden helyszínünkön felkészültünk a dömpingre! A Márton napi hagyományokhoz kapcsolódóan ilyenkor tudunk mi vegánok is "ludat" enni, hogy egész évben tele legyen...

A “Dobos” torta története

A “Dobos” torta története

A Dobos-torta a Monarchia idejéből származik, megunhatatlan kedvencünk. Mi kizárólag növényi alapanyagokból készítjük, de Dobos is megnyalná a tíz ujját, ha még élne! Keresd a Ferenciek terén! A tortát Dobos C. József 1884-ben alkotta meg, kóstolói között ott volt...

A “Minyon” története

A “Minyon” története

Tudtátok, hogy a minyon (a francia mignon, azaz "kis kedvenc" szóból) magyar süteményfajta, amelyet az 1870-es években Kugler Henrik honosított meg Budapesten? A neve még az 1920-as években is kugler volt, ezután terjedt el a franciás név.

Az “Eszterházy” torta története

Az “Eszterházy” torta története

Minden rendes magyar cukrászdában van Eszterházy torta. Ez a finomság is az osztrák-magyar időkben indult hódító útjára. Nevét nem a készítőjéről – aki ugyanúgy lehetett bécsi vagy pesti cukrász is – hanem arról az Esterházy grófról kaphatta, aki nagyon szerette ezt a...