Vegán Alapanyagok

Tejtermék helyettesítők

Tejtermék helyettesítők

A növényi tejek, tejszínek, sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, vagy növényi életmódra vált, az is élvezhesse a korábban megszokott és megszeretett ízeket. Az állati tejek helyett ma már vásárolhatunk zabtejet, rizstejet,...

Tönkölyliszt – az egészség gabonája

Tönkölyliszt – az egészség gabonája

A XII. században Bingeni Szent Hildegárd apátnő természettudományi munkáiban írt a tönkölybúzáról. Hildegárd szerint ez a gabona gazdagabb és táplálóbb társainál. Segíti a test erősítését, és a vérképzést. Hildegárd még azt is hozzá tette, hogy a tönköly fogyasztása...

Tojás pótlók

Tojás pótlók

A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető. A panírozás során például lisztből és vízből a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverünk, és ezt használjuk a felvert tojás helyett. A masszába keverhetünk őrölt lenmagot is....

Karobpor – az arany étek

Karobpor – az arany étek

A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre használták. Termését értékes, emberi és állati fogyasztásra alkalmas eledelnek tartották, és tartják napjainkban is. A termésben található szárított magok...

Nádcukor

Nádcukor

A nádcukor jóval korábban jelent meg az emberiség történetében, mint a répacukor, amit ma fehér cukorként ismerünk. Az Ázsia déli részein őshonos cukornádlevet már több ezer éve alkalmazta a bennszülött lakosság. Édes aromás ízének híre és használata olyan országokba...

Xilit

Xilit

A xilitol egy olyan cukoralkohol, ami természetesen előfordul egyes gyümölcsökben és zöldségekben, azonban az ezekből történő kivonása nem gazdaságos és az így előállítható édesítőszer ára az egekbe szökne. Ipari méretű gyártás ezért az úgynevezett xilózból történik....

Agavé szirup

Agavé szirup

Az agavé szirup színe a vas-, kálium-, magnézium- és kalciumtartalmától függően világostól a sötétbarnáig terjed. Állaga valamivel hígabb, mint a méz. 42%-kal édesebb, mint a cukor, azonban a kalóriaértéke ugyanannyi, így az édesebb ízt kevesebb energia bevitellel is...

Himalája só

Himalája só

A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája...

Kapcsolat

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, itt megteheted! 

 

5 + 4 =