Ki ne ismerné a híres zserbó szeletet!

Úgy készítjük, hogy omlós tésztalapok közé baracklekvárt és darált diót töltünk, a tetejét karobcsokoládé réteggel vonjuk be.

Az eredetit a Gerbaud cukrászdában 2250 Ft-ért fogyaszthatod el, de nálunk csak 460 Ft, ami sokkal egészségesebb, hiszen nem tartalmaz állati összetevőt és kakaót. (Sőt, ha lehet, kicsit finomabb is…)

Ködös legenda lengi be a süti eredetét. A hagyomány szerint Gerbeaud Emil (1854–1919) francia cukrászmester találta fel a süteményt. Egyes források úgy vélik tudni, hogy a zserbó azon sütemények egyike volt, melyek megalapozták Gerbeaud hírnevét (ez esetben már a 19. század végén létrejött, ugyanis Gerbeaud 1900-ra már híres cukrász volt). Mások az első világháború idejére teszik a zserbó bemutatását. Ezeknek ellentmond, hogy a cég árjegyzékeiben nincs nyoma a süteménynek, szakácskönyvekben csak az 1950-es évektől fordul elő és a cukrászdában is csak az 1948-as államosítás után lett népszerű.
Ki tudja mi az igazság. Mindegy is, mert nagyon finom, és igazából, csak ez számít….