Vegán alapanyagok
  • január 21, 2019

Himalája só

Napfényes Cukrászat

Megosztás

A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, körülbelül 70 millió évvel ezelőtt, részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek.

Így ez a só azokból az időkből származik, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt, nem a jelenkor szennyezett tengereiből nyerik lepárlással. Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák. Sok évig luxuscikknek számított.

Régen olyan értékes volt, mint az arany; 1:1 arányban kereskedtek vele. Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. A kősó és a tengerisó kitűnő helyettesítője! Mi is himalája sót alkalmazunk termékeinkben.

Kapcsolodó bejegyzések

KAPCSOLAT

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, itt megteheted!
Kapcsolati űrlap
© Napfényes Cukrászda Budapest - vegán, mentes cukrászda, egészséges sütik, tortarendelés, vegán catering