A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysót hagyva hátra. Ezek a só-szigetek a Himalája hegység keletkezésekor, körülbelül 70 millió évvel ezelőtt, részben a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek.

Így ez a só azokból az időkből származik, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt, nem a jelenkor szennyezett tengereiből nyerik lepárlással. Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák. Sok évig luxuscikknek számított.

Régen olyan értékes volt, mint az arany; 1:1 arányban kereskedtek vele. Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. A kősó és a tengerisó kitűnő helyettesítője! Mi is himalája sót alkalmazunk termékeinkben.