Média megjelenések, Receptek
  • január 21, 2019

Köleses-málnás torta recept (diningguide.hu)

Napfényes Cukrászat

Megosztás

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|54px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0px|false|false” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-9-napfenyes-cukraszat.jpg” align=”center” force_fullwidth=”on” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″ text_font=”||||||||” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

“Tacskó Muki nem sündöröghetett úgy az állati eredetű összetevők nélkül készült süteményeket „varázsoló” Napfényes Cukrászdában, hogy ne kért volna receptet, bizonyítva ezzel azt, hogy az egész nem puszta agyszülemény, hanem valóság. Tojáson és tejen túl is van élet.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”27px|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″ header_font=”||||||||” header_2_font=”||||||||” header_3_font=”||||||||” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Köleses-málnás torta piskótatésztája:

30 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg nádcukor
1 csomag (17 g) foszfátmentes sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. borkőpor
1 csipet só
1 dl citromlé
1 dl étolaj
3-3,5 dl víz

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-8-napfenyes-cukraszat-1.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”0|0px|27px|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″ header_font=”||||||||” header_2_font=”||||||||” header_3_font=”||||||||” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

 

A köles-málnás tortapiskóta elkészítése:

A piskóta száraz alapanyagait egy tálban összekeverjük, majd habverővel hozzákeverjük a folyékony alapanyagokat is. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy sűrűn folyós állagú – nem túl híg és nem túl sűrű – tésztát kapjunk. Olajozott, lisztezett tepsin tortakarikával kijelölünk egy torta méretű kört, majd a kör közepébe öntjük és elkenjük méretre a tészta harmadát. A piskótalapot előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 12 perc alatt kisütjük. A maradék tésztával még kétszer ismételjük a folyamatot, hogy három vékony tortalapot kapjunk. (Megjegyzés: az egész tésztamennyiséget tortaformába öntve a piskótát 160 fokon 55-60 percig kell sütni. A sütési idő végén végezzük el a tűpróbát, hogy átsült-e a tészta. Ha átsült, három egyforma rétegre szeleteljük.)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”27px|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

Köleses töltelék:

  • 7 dl víz
  • 18 dkg köles
  • 18 dkg nádcukor
  • 15 dkg növényi italpor (lehetőleg kukoricatejpor) – elhagyható
  • 1 csomag vaníliás nádcukor
  • 2-3 tk. citromlé

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

A köleses töltelék elkészítése:

A vízben megfőzzük a megmosott kölest a nádcukorral, a kukoricatejporral, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű citromlével. Addig főzzük, amíg megpuhul, de még darabos a köles. Ne főjön szét.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”1″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-7-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-6-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-5-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”27px|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

Vaníliakrém:

  • 5 dl rizstej
  • 2 dl víz
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás nádcukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 2,5 dkg kukoricatejpor
  • 15 dkg növényi margarin (Alsan)
  • 15 dkg darált tönkölykeksz a „panírozáshoz”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

A vaníliakrém elkészítése:

A rizstejet felforraljuk, hozzákeverjük a nádcukrot, a vaníliás cukrot, a sót. A vízben csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt, habverővel hozzákeverjük a forrásban lévő cukorsziruphoz, majd hozzáadjuk a kukoricatejport is. Kemény, puding állagúra főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihűlt kölest és a habosra kevert margarint.
A krémet háromfelé osztjuk, s betöltjük vele a tésztalapokat. Az oldalán a krémet egyenletesen elkenjük, és darált tönkölykeksszel beborítjuk (panírozzuk). 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

Kevés krémet hagyjunk a tetejére díszítésnek: töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba, s díszítsük vele körbe egyenletesen a torta peremét. Ha kész, egy-két órára hűtőbe tesszük dermedni.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-4-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

Málnazselé:

  • 5 dkg málna
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 g stabark

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

A málnazselé elékszítése:

A málnát kevés vízzel felfőzzük. A nádcukrot elkeverjük a stabark sűrítőanyaggal, és habverővel a málnához keverjük. Óvatosan felfőzzük, hogy ne égjen le, majd a torta közepére öntjük, és a krémből nyomott díszperemig egyenletesen elsimítjuk. Hűtőben hűtjük.
Megjegyzés: az alapanyagok beszerezhetők a bioboltokban.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”1″ custom_padding=”0|0px|0|0px|false|false” _builder_version=”3.19.6″ module_alignment=”center”][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-3-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-2-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://napfenyescukraszat.hu/wp-content/uploads/torta-keszul-napfenyes-cukraszat.jpg” _builder_version=”3.19.6″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.6″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.6″]

Az eredeti írást itt olvashattjátok (2010.08.18.): http://diningguide.hu/ilyen-a-napfeny-ize/

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Kapcsolodó bejegyzések

KAPCSOLAT

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, itt megteheted!
Kapcsolati űrlap
© Napfényes Cukrászda Budapest - vegán, mentes cukrászda, egészséges sütik, tortarendelés, vegán catering