A növényi tejek, tejszínek, sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, vagy növényi életmódra vált, az is élvezhesse a korábban megszokott és megszeretett ízeket.

Az állati tejek helyett ma már vásárolhatunk zabtejet, rizstejet, kókusztejet, kukorica-; mandula-; és szójatejet is. Sűrűbb változatukat tejszín helyettesítésére használhatjuk.

Ha valaki a tej bármelyik összetevőjére érzékeny, akkor ez az állati sajtnál ez többnyire fokozottan érvényes. A sajt nem más, mint alapvetően az a szárazanyag, amit a tejben is megtalálunk, a víz mellett. A tej kb. 90%-ban vízből áll, a maradék száraz anyagból készül a sajt. A sajtféléket leginkább a tejfehérjék és a sok telített zsír teszik nehezen emészthetővé.

Termékeinkben növényi, főként keményítőből készült vegán sajtokat használunk és kizárólag növényi tejekkel tesszük kellemesebbé, lazábbá péksüteményeink tésztáját.