Vegán alapanyagok
  • január 21, 2019

Tejtermék helyettesítők

Napfényes Cukrászat

Megosztás

A növényi tejek, tejszínek, sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, vagy növényi életmódra vált, az is élvezhesse a korábban megszokott és megszeretett ízeket.

Az állati tejek helyett ma már vásárolhatunk zabtejet, rizstejet, kókusztejet, kukorica-; mandula-; és szójatejet is. Sűrűbb változatukat tejszín helyettesítésére használhatjuk.

Ha valaki a tej bármelyik összetevőjére érzékeny, akkor ez az állati sajtnál ez többnyire fokozottan érvényes. A sajt nem más, mint alapvetően az a szárazanyag, amit a tejben is megtalálunk, a víz mellett. A tej kb. 90%-ban vízből áll, a maradék száraz anyagból készül a sajt. A sajtféléket leginkább a tejfehérjék és a sok telített zsír teszik nehezen emészthetővé.

Termékeinkben növényi, főként keményítőből készült vegán sajtokat használunk és kizárólag növényi tejekkel tesszük kellemesebbé, lazábbá péksüteményeink tésztáját.

Kapcsolodó bejegyzések

KAPCSOLAT

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, itt megteheted!
Kapcsolati űrlap

Hírlevél feliratkozás

Értesülhetsz a heti menüről, napi ajánlatainkról, akcióinkról, új termékeinkről.
© 2010-2024 Minden jog fenntartva.
© Napfényes Cukrászda - vegán, mentes cukrászda, egészséges sütik, vegán tortarendelés, vegán catering, gluténmentes tortarendelés.