Ha a candidafertőzöttség nagyon magas fokú (a 12-es skálán 10-es, 11-es vagy 12-es), érdemes még a kifejezetten candidások számára készült édességeket, sőt a magas cukortartalmú gyümölcsöket is kerülni.

Enyhébb fertőzöttség esetén fogyaszthatóak xilittel vagy steviával édesített termékek, hiszen ezeknek az édesítőszereknek nagyon alacsony a szénhidráttartalma.  A xilit, amelyet bizonyos cukrászsüteményeink elkészítésénél használunk, nem mesterséges édesítőszer, hanem egy kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. A xilit nagyon csekély mértékben emeli meg a vércukorszintet, és bizonyítottan nem táplálja a candida gombát, ezért xilittel készült édességeket nyugodtan fogyaszthatják a diabéteszes és candidás betegek.

Kedves Vendégeink! Szeretnénk tájékoztatni Önöket,hogy 2019.április 19-22-ig,valamint május 1-én üzleteink zárva lesznek! Köszönjük szíves megértésüket. Bezárás