Az igazi krémes lapja vékony és roppanós, krémje könnyű és elegáns. Receptjét már 1651-ben közölte A francia szakács című könyvében François Pierre de La Varenne, Chalon-sur-Saône kormányzójának szakácsa, amit aztán Marie-Antoine Careme, Talleyrand herceg konyhamestere tökéletesített a XIX. század elején. Ő volt a szakácsok királya, a királyok szakácsa.
fehér tönköly királybúzaliszt, teljes őrlésű tönköly királybúza liszt, nádcukor, növényi margarin, Schlagfix növényi tejszín, búzasikér, kukoricakeményítő, kukoricaitalpor, fondan, almaecet, kristályvanillin, kurkuma, Himalája só, szűrt víz
* a vastagon szedett összetevők allergének
Átlagos tápanyag összetétel 100 g termékben
| Tápérték | /100 g |
| Energia | 949,5 kJ / 226,8 kcal |
| Zsír | 11,5 g |
| -amelyből telitett zsírsav | 6,9 g |
| Szénhidrát | 29,2 g |
| -amelyből cukor | 17,9 g |
| Fehérje | 1,4 g |
| Só | 0,3 g |
| Tömeg | 200 g |
|---|---|
| Minden mentes | laktózmentes, tejmentes |

IldiH –
Szinte olyan, mint az igazi. Isteni finom volt, allergiamentes korom óta nem ettem ilyet.