Tejtermék helyettesítők A növényi tejek, tejszínek, sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, vagy növényi életmódra vált, az is élvez...
Tönkölyliszt – az egészség gabonája A XII. században Bingeni Szent Hildegárd apátnő természettudományi munkáiban írt a tönkölybúzáról. Hildegárd szerint ez a gabona gazdagabb és táplálób...
Tojás pótlók A tojás a különféle ételek elkészítésénél többféle módon is helyettesíthető. A panírozás során például lisztből és vízből a palacsintatésztánál kicsit...
Karobpor – az arany étek A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A bibliai időkben a szentjánoskenyérfa nedvét édesítésre használták. Termését értékes, emberi ...
Nádcukor A nádcukor jóval korábban jelent meg az emberiség történetében, mint a répacukor, amit ma fehér cukorként ismerünk. Az Ázsia déli részein őshonos cuko...
Xilit A xilitol egy olyan cukoralkohol, ami természetesen előfordul egyes gyümölcsökben és zöldségekben, azonban az ezekből történő kivonása nem gazdaságos ...
Agavé szirup Az agavé szirup színe a vas-, kálium-, magnézium- és kalciumtartalmától függően világostól a sötétbarnáig terjed. Állaga valamivel hígabb, mint a méz....
Himalája só A Himalája kristálysó ismereteink szerint a legtisztább és legjótékonyabb só. Megközelítőleg 200 millió évvel ezelőtt keletkezett. A Nap elpárologtatt...